Medaus someljė Rasa sako
"Žiedadulkės - tai tikra skonio bomba, savyje sutalpinanti daugybės žiedų aromatą. Saldžios, kvapnios, su subtiliomis žemiškomis natomis ir vos juntamu žolynų kartumu. Žiedadulkes vartoju kaip pabarstukus: ant šokoladinio torto glajaus, sumaišytas su jogurtu, manų košei pagardinti ir net salotoms su šonine."
Stiklainis be lipnių etikečių - lengvam antriniam panaudojimui.
Metalinis dangtelis.
Natūralaus džiuto virvutė.
Perdirbto popieriaus etiketė.
Vaško antspaudas.
Kokios optimaliausios žiedadulkių laikymo sąlygos? Žiedadulkes patariame laikyti tamsioje, vėsioje (ne aukštesnėje nei 22 C temperatūroje) vietoje, saugant nuo tiesioginių saulės spindulių, sandarioje pakuotėje. Žiedadulkėms sudrėkus jos gali supelyti ir tapti netinkamos vartojimui.
Kokia yra žiedadulkių galiojimo trukmė? Žiedadulkes patartina suvartoti per 2 metus nuo surinkimo.
Kokia yra žiedadulkių maistinė vertė? Vidutiniškai 100 g žiedadulkių turi 314 kcal. Iš jų - apie 20% baltymų, taip pat dideli kiekiai vitaminų B, C, A, D ir E bei mineralų.
Ar yra atvejų, kai žiedadulkių vartoti negalima? Žiedadulkės nerekomenduojamos paaugliams lytinio brendimo laikotarpiu, kadangi moduliuoja lytinių hormonų balansą. Tiek vaikams, tiek suaugusiems niekada neragavusiems žiedadulkių, pirmiausia reikėtų įsitikinti ar nėra alerginės reakcijos. Paragaukite porą grūdelių ir stebėkite organizmą.
Kodėl žiedadulkės vadinamos supermaistu? Žiedadulkės dažnai vadinamos supermaistu dėl didelio kiekio baltymų, amino rūgščių, gerųjų riebalų, vitaminų ir mineralų. Jų poveikis bendrai organizmo sveikatai ir gydymui aprašytas ne viename moksliniame straipsnyje. Visgi žmogaus sveikata yra sudėtingas reiškinys, kurį įtakoja fizinis aktyvumas, aplinka, genetika, mikrobiomas, emocinė ir psichinė sveikata ir žinoma, mityba. Tad nereikėtų tikėtis, jog kažkuris vienas maisto produktas pasitarnaus kaip ta viena stebuklinga piliulė nuo visko. Mūsų nuoširdi rekomendacija - žiedadulkes vartoti kaip maisto produktą norint paįvairinti, paskaninti ir papildyti savo racioną.